Frugtjuice i din kost

Er du i tvivl om, hvordan 100% frugtjuice passer ind i kosten? 

Tjek vores informationsside for at skelne mellem fup og fakta. Vi fortsætter med at opdatere siden i takt med, at kampagnen vokser. Kom snart tilbage!

Frugtjuice vs. hele frugter

Det handler ikke om at vælge det ene eller det andet: Frugtjuice er bedst, når det indgår som en del af en sund kost.

Læs mere
whole_fuit_vs_juice

1 af dine '6 om dagen'

Mens officielle retningslinjer er forskellige fra land til land, følger nationale retningslinjer generelt WHOs anbefaling om at spise mindst 400 gram frugt og grønt om dagen; i Danmark anbefales det, at vi får mindst 600 gram og 6 portioner ('6 om dagen').

Mere information
Balanced_diet

Juice i en velbalanceret kost

Frugt og grønt: Den vigtigste ingrediens i en sund kost

Den præcise sammensætning af en varieret og sund kost afhænger af alder, livsstadie, aktivitetsniveau og endda geografisk placering. Sunde kostvaner har ingen universel formel, men de fundamentale principper for, hvad udgør en sund kost er stadig de samme. Variér næringsrige føde-og drikkevarer og spis så mange vitaminer og mineraler som muligt direkte fra maden i stedet for fra kosttilskud.

En sund kost indeholder mindst 600 g. (seks portioner) frugt og grønt om dagen.2 Mange mennesker spiser ikke nok frugt og grønt, så frugtjuice er en let og lækker måde at øge forbruget.

Læs mere
nutritional_benefits

Ernæringsmæssige fordele

På europæisk plan når de fleste mennesker desværre ikke op på det anbefalede minimum på 600 gram/6 om dagen i deres kost. Drikker man frugtjuice dagligt, hjælper det med at forøge indtaget af frugt og grønt.

Læs mere

Brug for mere information?

Via vores kontaktside kan du komme i kontakt med Fruit Juice Matters-teamet.

 

Kontakt