Kvalitet og Code of Practise

Frugtjuice af høj kvalitet er en prioritet for den europæiske frugtjuicesektor. Juice skal smage godt og gøre godt! Derfor bliver branchen ved med at forbedre og implementere produktionsmetoder, der sikrer forbrugeren den bedste kvalitet af frugtjuice – sikkert produceret og med de ernæringsmæssige fordele bevaret.

Europæiske frugtjuiceproducenter tænker først og fremmest på forbrugerens velbefindende gennem hele produktionen og følger de internationale CODEX standarder, samt EU-lovgivning for at sikre, at kun sikker juice af høj kvalitet når forbrugeren.1 Sektoren slår sig også sammen med European Quality Control System (EQCS), en uafhængig forening der har etableret kontrol af lokale markeder og pakningssystemer for at sikre kvalitet og fødevaresikkerhed i juiceprodukter.

Med engagement i både at beskytte forbrugeren og den juice, der drikkes, har AIJN skabt deres egen Code of Practice for best practice i juiceforsyningskæden. Den er anerkendt af Europa-Kommissionen og bruges internationalt af lande udenfor EU.2 I samspil med andre standarder giver Code of Practice Ekspertgruppen retningslinjer for frugt- og grøntsagsjuice. Dette hjælper med at identificere en lang række faktorers indvirkning på juice og dermed giver bedre mulighed for at vurdere kvalitet, autencitet og identitet.

Frugtjuice er presset, pasteuriseret og pakket på en måde, som hjælper med at beskytte kvaliteten og de naturlige næringsstoffer – og beviset findes i glasset! En sammenligning af pasteuriseret appelsinjuice og test fra en frugtjuicepakker viser, at pasteurisering under forskellige temperaturer ikke forårsager noget særligt tab af C-vitamin i juicen – ofte er 95% eller mere af juicens originale niveau af essentielle vitaminer bibeholdt.3

1 Codex General Standard for Fruit Juices and Nectars (247-2005). Available at: http://www.codexalimentarius.org/. Accessed on: February 4, 2015.

2 AIJN Code of Practice. Available at: http://www.aijn.org/publications/code-of-practice/the-aijn-code-of-practice/. Accessed on: March 15, 2016

3 https://endpoint895270.azureedge.net/static/documents/processing/vitaminc-retention-white-paper.pdf

Quality

Brug for mere information?

Via vores kontaktside kan du komme i kontakt med Fruit Juice Matters-teamet.

 

Kontakt