Lavere BMI associeret med frugtjuice og andre sunde livsstilsfaktorer

Lavere BMI associeret med frugtjuice og andre sunde livsstilsfaktorer

Der har været nogen debat om hvordan vores valg af drikkevarer påvirker kropsvægten, med fokus på sukkerindhold og energitæthed. I modsætning til forslag fra nogle organisationer, har et nyligt observationsstudie fundet, at frugtjuiceforbrug var statistisk forbundet med lavere BMI.

Food4Me-studiet, som blev udført på tværs af syv europæiske lande, inkluderede data fra 1441 europæiske voksne, som udfyldte et spørgeskema om fødevarefrekvens, for at evaluere deres mad- og drikkevaner. Kropsvægt, højde og livvidde blev også selvrapporteret over internettet. 

Resultaterne viste, at frugtjuiceforbrug; sammen med andre faktorer såsom indtag af fede fisk, flerumættet fedt, nødder, mejeriprodukter, fuldkorn og mere fiber, frugt og grønt; var signifikant forbundet med et lavere body mass index. Andre faktorer så som stillesiddende aktivitet var forbundet med et højere body mass index.

Disse konstateringer fremhæver vigtigheden af overordnede kost- og livsstilsmønstre i vægtstyring. I modsætning til tidligere overbevisninger, synes det at drikke frugtjuice at være en del af et gunstigt kostmønster, som hjælper, snarere end hindrer, fornuftig vægtvedligeholdelse.

Reference titel
Celis-Morales C et al. (2017)

Correlates of overall and central obesity in adults from seven European countries Findings from the Food4Me Study. Eur J Clin Nutr.