Nyheder

Her kan du løbende finde aktuelle nyheder om frugtjuice fra uafhængig forskning og fra medieomtaler. 

 

 

22
05 2018

Et glas frugtjuice om dagen er ikke forbundet med en højere risiko for hypertension hos personer med T2 diabetes

Nyhed: Man har spekuleret over, om det at drikke frugtjuice ud fra et sundhedsperspektiv kan sammenlignes med at spise hel frugt. For at vurdere dette videnskabeligt analyserede et stort prospektivt studie i USA, hvordan frugtjuice og hel frugt kunne sammenlignes i forhold til risikoen for øget hypertension eller type 2-diabetes.

Læs mere
07
05 2018

Forarbejdning af frugt kan sænke det glykæmiske indeks

Der er forskellige syn på, hvordan presning af juice kan påvirke blodsukkerniveauet og endda sygdomsrisikoen. For at forstå dette bedre har forskere set på, hvordan blendet frugt kan påvirke postprandiale blodsukkerniveauer.

 

Læs mere
02
05 2018

Sådan reducerer frugtjuice inflammation

Inflammation er en indikator for stress i kroppen og menes at påvirke patofysiologien i forbindelse med f.eks. diabetes, insulinresistens og hjertekarsygdom. Nu har et interventionsstudie i Brasilien undersøgt, hvordan inflammatoriske markører påvirkes af to forskellige måltider med et højt fedtindhold, når de indtages sammen med henholdsvis vand og appelsinjuice.

Læs mere
05
04 2018

Blodsukker og insulinniveauer er upåvirkede af regelmæssigt forbrug af frugtjuice

April 2018: En ny systematisk gennemgang indsamlet oplysninger fra 18 randomiserede kontrollerede forsøg, der involverer raske, overvægtige og diabetiske deltagere. Resultaterne viste, - mod forventning - at mindst to ugers forbrug af frugtjuice ingen signifikante virkninger havde på hverken fastende blodglucose eller insulinniveauer, sammenlignet med kontrolgrupper.

 

Læs mere