how_fruit_juice_is_made

Sådan fremstilles frugtjuice

Processen bag frugtjuice afhænger af, om juicen er ”fra koncentrat” eller ”ikke fra koncentrat”. Lad os tage appelsinjuice som eksempel:

Ikke fra koncentrat:

Som med al anden frugtjuice starter historien om appelsinjuice i lundene, hvor frugten gror. De lokale avlere passer og plejer appelsinerne, indtil de er modne og klar til at blive plukket. Når den modne frugt er høstet, bliver den kørt direkte til fabrikken, hvor den inspiceres. Kun gode og modne appelsiner bliver udvalgt til appelsinjuicen. Inspektionen sker hurtigt mens frugten stadig er fuld af vitaminer og nærrigsstoffer, så intet går tabt. Eftersom frugterne kommer direkte plan plantagerne, bliver de grundigt vasket og renset, før de presses.

Når juicen er presset, bliver den som regel varmebehandlet for at bevare sin friskhed i længere tid. Dette er en almindelig og godkendt procedure, der sikrer den bedste kvalitet.

Fra koncentrat:

Når frugtjuicen er fra koncentrat har processen lidt flere stadier. Afhængig af, hvilken teknik producenten bruger, er juicen enten varmet op via damp, så vandet i juicen fordamper, eller ultra-filtreret og herefter koncentreret. Resultatet er koncentreret juice! Vandet bliver siden tilsat koncentratet igen og blandet godt for at opnå juice af høj kvalitet. Sidst, men ikke mindst, skal appelsinjuicen pakkes. Dette foregår på en måde, der er specialdesignet til at beskytte vitaminer og mineraler fra både lys, temperatur og luft. Dermed kan vi nyde juicen, når den er bedst.

Se også denne lille film om fremstillingen af juice:

Brug for mere information?

Via vores kontaktside kan du komme i kontakt med Fruit Juice Matters-teamet.

 

Kontakt